sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Jotain häikkää

Tähän mennessä raskaus on edennyt aivan mallikkaasti. Muutamana viime päivänä minulla on kuitenkin ollut sellaista menkkamaista särkyä alavatsassa ja eilen päätin sitten viimein soittaa päivystykseen(aina pitääkin kaikki sattua näiden pitkien pyhien aikaan!) kysyäkseni viisaamman mielipidettä. Pyydettiin virtsakokeeseen.

Kävin antamassa virtsanäytteen illalla ja epäiltiin, että on "vaan" virtsatietulehdus ja sain viiden päivän antibioottikuurin. Näyte laitettiin vielä viljelyyn.

Aikaisin aamulla terveyskeskuksesta kuitenkin otettiin yhteyttä ja pyydettiin käydä antamassa verinäyte (sokeria varten). Antibioottikuuri peruttiin. Sormen päästä otettu koe näytti hyvältä(vähän päälle neljä oli), mutta tiistaille varattiin labraan kokeita varten aika. Siellä sitten katsotaan monenmoista, u-soluista ja kreatiiniarvoista ainakin puhuttiin. En tiedä epäilevätkö esim. raskausdiabetesta, kun puhuivat munuaisista ja kovasti kyseltiin olenko joutunut paljon käymään vessassa ja onko ollut jatkuvaa tarvetta juoda. Mitään tällaista ei ole ollut. Ei myöskään huonovointisuutta tai huimausta... Väläyttivät myös mahdollisuutta joutua sokerirasitukseen, jos tiistain kokeissa jotain ilmenee.

Eilisestä virtsasta otetut arvot olivat ilmeisesti kuitenkin vain hieman koholla eikä vielä ole syytä huolestua(jokin arvo oli esim. 1 ja 1,5 on tarkastelemisen aiheinen ja 3 huolestuttava: näin hyvin minä ymmärrän kuulemaani :D) Hyvähän se on raskaana olevalle naiselle sanoa, että ei ole syytö huolestua, silloinhan sitä vasta huolestuukin ja kun menee vielä pari päivää ennen kuin saa mitään tietää!

Piinaviikko minun kohdallani siis jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti