keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pärjäänköhän ihan varmasti näillä?

Johtuen edellisen raskauden raskausmyrkytyksestä ja raskausdiabeteksesta, olen nyt kakkosta suunniteltaessa ottanut asioista hieman selvää.

Törmäsin Tohtori Tolosen itsehoidon artikkeliin nimeltään "Raskaus ja ravintolisät" ja luin myös siihen linkitettyjä muita artikkeleita esim. (raskaus)diabeteksen hoidosta. Väistämättä mieleeni tuli, olisinko välttynyt edellisen raskauden ongelmilta, jos olisin elänyt tämän kyseisen artikkelin mukaan? Mieheni ei asiasta ole aivan niin varma, mutta täytyy kokeilla.

Artikkelin mukaan tulisi keskittyä erityisesti D-vitamiinin, ubikinonin(oli minulle aivan uusi tuttavuus), magnesiumin, probioottien(maitohappobakteerit) ja E-EPAn saantiin. Foolihappoa ja muita B-vitamiineja unohtamatta. 

Niin tai näin, tuon artikkelin ansiosta tällä kertaa raskauteen valmistaudutaan näin:

Arsenaali
Ovulaatiotestit ja raskaustesti
Tässä onkin nieltävää kerrallaan


Päiväannos ravintolisinä:

D-vitamiini 110 µg
E-vitamiini 10 mg
C-vitamiini 205 mg
B1-vitamiini 18,93 mg
B2-vitamiini 20 mg
B3-vitamiini 25 mg
B5-vitamiini 10 mg
B6-vitamiini 19,11 mg
B12-vitamiini 13 µg
Niasiini 20 mg
Foolihappo 800 µg
Biotiini 180 µg
Pantoteenihappo 5 mg
Magnesium 440 mg
Rauta 20 mg
Sinkki 9 mg
Mangaani 2 mg
Seleeni 55 µg
Kromi 40 µg
Jodi 175 µg
Koliini 20 mg
Inositolia 20 mg
PABA 20 mg
Omega-3-rasvahappoja 1240 mg
joista EPA 620 mg
ja DHA 410 mg
Ubikinon 300 mg
Maitohappobakteereja 3x10^9 CFU

Ensimmäisen kuvan arsenaalista olen jättänyt pois heti tuon kalsiumin, koska erityisesti suurten D-vitamiini annosten kanssa tulisi kalsiumin saannin kanssa ilmeisesti olla varovainen. Juon maitoa ja syön esim. juustoja, joten koitan sitä kautta saada tarvittavan määrän kalsiumia.

Yllä oleva ravintolisien lista on tarkoitus näyttää neuvolassa ja kysyä sieltä mielipidettä näihin määriin.

Huomenna olen menossa PAPA-kokeeseen ja hammaslääkärin tarkastusaika on ensi kuun loppupuolella. Näiltä osin asiat toivottavasti saadaan siis kuntoon ja pikkuisen olisi hyvä asettua äidin kohtuun <3

Viimeistä e-pilleri liuskaa on jäljellä reilu viikko, joten pian päästään sitten testaamaan kolmannen kuvan tuotteita eli ovulaatiotestejä. Samoja Clearbluen digitaalisia testejä käytin myös viime kerralla ja tuolloin raskauduin heti siitä kierrosta. Takana kun oli ollut muutama kuukausi yrittämistä. Toivotaan, että näillä testeillä saadaan yhtä nopea ja hyvä lopputulos!

Tuplarattaitakin olen jo ehtinyt vertailemaan... jos jollain on hyviä kokemuksia jostain merkistä niin saa ehdottaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti