perjantai 22. marraskuuta 2013

Menkat alkoi

Kävin aamulla vessassa ja ajattelin, että lähden tytön kanssa kävellen apteekkiin hakemaan raskaustestin, jos sittenkin...
Menkat kuitenkin alkoi jo ennen kuin ehdittiin lähteä.
Laitoin tamponin ja mentiin ulos. En jaksanut lähteä hakemaan edes lisää tamponeja, kaapissa olisi varmaan jotain siteitä.
En jaksa välittää.

Yön aikana oli satanut maan ihanasti valkoiseksi uutta lunta.
Vedin tyttöä pulkassa; vielä tuohon risteykseen, ja vielä tuonne asti.
Pää tyhjä, tyhjä verta vuotava kohtu.

Tyttö naurahteli välillä iloisesti ja sain hymyiltyä hänelle takaisin.
Miksen osaa olla onnellinen yhdestä lapsesta, kun toiset ei saa sitäkään?
Jatkoimme matkaa ja tervehdin vastaan tulevia tuttuja väkinäinen hymy kasvoilla.
Lunta satoi ja ympärillä oli hiljaista. Hiutaleet rapisivat takille ja pulkka takana rahisi.

Sisällä kirvelsi tuo liian tuttu tunne: epäonnistuminen.
Edes kyyneleet eivät nousseet silmiin, tuntui vaan pahalta ja tyhjältä; kylmältä.
Kaikki edellisen raskauden ongelmat nousivat mieleen ja tuo tunne, jonka olisin niin kovasti halunnut tällä kertaa välttää: epäonnistuminen.

Miksemme aloittaneet yrittämistä jo vaikka alkuvuodesta? Miksi kuvittelin, että tämä kerta olisi yhtään sen helpompi kuin ensimmäinen? Eihän minulla mene mikään kohtuudella.

Jouluavajaiset on tänään, ensimmäinen kerta vuosiin, kun miehelle ei satu töitä samaan aikaan, lunta maassa ja joulua pitäisi alkaa miettimään ja laittaa... ei tunnu nyt yhtään jouluiselta.

Joulukuu alkaa joulustressin lisäksi taas yrittämisen stressaamisella.

Kukaan ei ymmärrä, kenellekään ei voi puhua... ei edes oma mies.

2 kommenttia:

 1. Moikka.
  Niin sanohan se, miksi sitä ei osaa olla riittävän onnellinen yhdestä? :) Oma taaperoiseni täytti juuri 2 vuotta ja harkitsen nyt ovis-tikkujen käyttöönottoa ensimmäistä kertaa, kun tuntuu siltä, että kierrot heittää ihan miten sattuu ja vaikka kuinka yritän ovista bongailla, niin joka kierrossa vaan kroppa pettää ja niin vaan ne menkat alkaa siellä 30+ päivien tienoilla.

  Ja joo, mies ei todellakaan ymmärrä. :( Eikä hänelle kuulemma "saa" tästä asiasta nyt enää joka päivä valittaa. Sit mua vi**ttaa. Etenkin kun mulla on lähipiirissä nyt useita toisella tai kolmannella "kierroksella" olevia...

  VastaaPoista
 2. Pinkki pingu: Kiva, että olet löytänyt blogiini ja kommentoit! :)
  Ovis-tikut on kyllä hyvä juttu, varsinkin, jos osaisi suhtautua niihinkin varovaisesti. Eli ettei herättele turhia toiveita, jos raskaus ei ala, vaikka ovulaation on tikuttanut.
  Kuitenkin suosittelen ovulaation metsästämistä ja varsinkin noilla digitaalisilla versioilla. Ovat niin helppoja käyttää ja tulos on selkeä: ei tarvitse vertailla tavallisten tikkujen viivoja (mulle ne oli aika mysteeri).
  Tsemppiä vauvapuuhiin! :)

  VastaaPoista