torstai 19. heinäkuuta 2012

Kysymys teille kaikille: mielipidettä halutaan!

Tilanne: Ystäväni on synnyttänyt alle 12 tuntia sitten ja isovanhemmat ovat jo matkalla katsomaan lasta. Nämä isovanhemmat voivat töiden puolesta lähteä koska vain katsomaan lasta, ihan oikeasti pääsisivät lähtemään paikalle koska vain. Matkaa isovanhemmille kertyy reilut reilusti yli 200km katsomaan vauvaa. Vauva on pariskunnan ensimmäinen (isovanhemmilla aikaisempia isompia lastenlapsia).

Haluaisitteko omat vanhempanne ja/tai appivanhempanne katsomaan vastasyntynyttä vauvaa heti noin vuorokauden sisään synnytyksestä?

Varmasti osa haluaa, varsinkin jos synnytys mennyt ilman suurempia ongelmia, mutta haluaisin kuulla teidän mielipiteitänne asiasta.

Itse en haluaisi omia tai miehen vanhempia sairaalaan ollenkaan. Mielestäni he ehtivät näkemään lapsen sen parin kolmen päivän päästä sitten kun kotiudutaan. Meillä molempien vanhemmat siis asuvat niin lähellä, että voivat tulla milloin vain kotiin katsomaan. Tuo aika pitäisi mielestäni pyhittää ja rauhoittaa vanhemmille, jotka tutustuvat uuteen tulokkaaseen.

En tiedä mitä ystäväni on mieltä appivanhempien saapumisesta näin pian paikalle, koska olen antanut ystävälle rauhan ja tietoni(ilmoittanut laitokselle lähdöstä, vauvan syntymästä jne.) perustuvat siihen, mitä hän on itse tekstaillut. Appivanhempien matkaan lähdöstä tiedän kiertotietä, yhteisen tuttavan kautta.

7 kommenttia:

  1. Meillä olisi anoppi rynnistämässä samantien laitokselle, jos annettais lupa. Riippuu paljolti miten homma menee. Jos kaikki menee nappiin ja saan levättyä ennen vierailijoiden saapumista niin saatan antaa jopa luvan tulla saman vuorokauden aikana :) Mitään yleisöryntäystä ei haluta, joten vierailut sallitaan, jos sallitaan, hyvin rajatulle joukolle.

    Mulla on myös toive kotiutua mahdollisesti nopeasti, joten katotaan nyt kerkeekö kukaan ees vierailemaan.

    Se päätös ollaan tehty, että mitään ei kerrota kellekään ennen kuin vauva on maailmassa. Anoppihan tosta asiasta on hermostunu ja soittelee päivittäin, josko kuulisi mun äänestä tms. missä ollaan menossa :D

    VastaaPoista
  2. Minä en haluaisi laitokselle hirveää yleisöryntäystä, varsinkaan ensimmäisen päivän aikana. Luulenpa vain ettei minun mielipidettäni kysytä, kun appiukko päättää paikalle pöllähtää.

    VastaaPoista
  3. Onna: Ehdotin miehelleni juuri eilen, että pitäisikö meidänkin kertoa vasta sitten kaikille, kun vauva on syntynyt. Laittais vain kuvallisen tekstarin, että tässä tämä nyt on. Ei kuulema hyvä idea. Eikä anoppi antais varmaan mulle ikinä anteeks; yrittää varmaan synnytyssaliinkin mukaan.

    Ystäväni sisko oikein kehui (facessa), miten ystäväni mies piti niin hyvin koko ajan ajantasalla, missä synnytyksessä mentiin.

    Helinä: Omat appivanhempani kuulostavat niiiin samanlaisilta!

    Kiitos vastauksista ja laittakaa muutkin lisää ajatuksia! Tämä on sellainen asia, joka saa minulla jostain syystä veren kiehumaan. Luulisi, että useamman lapsen synnyttänyt nainen ymmärtäisi, että lepoa tarvitaan, eikä ryntäisi heti paikalle. Meillä anoppi toisaalta puhuukin joskus 'heidän vauvastaan'.

    VastaaPoista
  4. Juuei, tuskin huolin yhtään ketään käymään sinne sairaalaan. Mies saa pysyä siellä niin paljon kuin suinkin mahdollista, mutta muut odotelkoot kotiutumista (eikä välttämättä sittenkään huolita koko sukua saman tien ryysimään meidän huusholliin). Yksi läheinen pariskunta on, jonka voin huolia sairaalaan käymään, jos jostain syystä tuntuu muuten aika käyvän pitkäksi ja olen muka ihan reipas ja hyvävointinen, mutta enpä oikein usko.

    VastaaPoista
  5. No, täällä ei sairaalaan pääse kuin isä ja sisarukset. Eipä siis tarvi asiaa miettiä, mutta enpä haluaisikaan sinne ketään muuta. :D

    VastaaPoista
  6. Oletteko, te joilla sairaalan puolesta mahdollisuus vierailuihin, ottaneet muuten sukulaisten esim. omien vanhempien kanssa jo etukäteen puheeksi tuon, että sairaalaan ei sitten ole tulemista?

    Näiden kommenttien myötä itsellä nousee kyllä yhä selvemmäksi se, että voisi sanoa suoraan molempien vanhemmille, ettei meidän synnytyksen jälkeen ole sitten asiaa kuin vasta kotiin saavuttua.

    Meidän synnytyssairaalassa on vierailuajat ja vierailujen toivotaan sijoittuvan muihin tiloihin kuin huoneisiin. Niissä kun saattaa olla muitakin äitejä, mutta perhehuoneet sitten asia erikseen. Kuitenkin sairaalan nettisivuillakin muistutetaan, että äiti tarvitsee rauhallista aikaa uuden pienokaisen kanssa eli vaikka se perhehuone sitten olisikin niin ei sinne kenenkään ylimääräisen tartte tulla asumaan.

    Lisää ajatuksia vaan kehiin, jos löytyy vielä. :)

    VastaaPoista
  7. miraana: Voisin sanoa, että olen jopa kateellinen teille tuosta sairaalan päätöksestä. :)

    VastaaPoista